Tumblr guide for beginners

Tumblr save guide

Heyy bunnies!! Vandaag wil ik het even hebben over Tumblr; een super leuke site met super leuke en inspirerende plaatjes. Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, of misschien heb je er zelfs wel een acc op! Oké, dit begint echt op een spreekbeurt te lijken, maar als je de basic info niet weet, gaat dit artikel echt no sense maken.

Wat is Tumblr?

Het is net als Instagram een site waarop je foto’s kunt posten, maar op Insta zie je ook meer privé accounts. Op Tumblr is dit minder. Ik zit er dan ook vooral op om leuke plaatjes te kijken.

Wat moet je weten?

Er zijn een paar duidelijke stijlen op Tumblr. In dit artikel zal ik even een paar stijlen behandelen.

Heb je een account en in welke stijl?

Ja, ik heb een account, maar dat is voor school. We moesten namelijk voor kunstgeschiedenis een account aanmaken en daar dan kleine werkstukjes opschrijven. Dus ja, ik heb geen stijl 😉

Een paar willekeurige stijlen die je kan vinden op Tumblr:

  • Grunge
  • Indie
  • Kawaii
  • Hipster

Screen Shot 2016-05-06 at 16.57.12

Grunge

Ik vind Grunge best wel leuk, alleen niet zo leuk dat ik heb besloten om als een grunge girl door het leven te gaan. Grunge is een muziek stijl, maar ook een manier van leven. Er zijn een paar dingen waar grunge over gaat:

  • Dood
  • Dood
  • Dood
  • Heaven
  • Hell

Grunge is trouwens wat anders dat gothic. Het verschil: Gothic girls zien eruit alsof ze rechtstreeks uit hun graf zijn gekomen en grunge girls zien eruit alsof ze rechtstreeks uit hun begrafenis regeling zijn gekomen. Grunge accounts posten vooral quotes en foto’s met een vleugje verdriet.

Screen Shot 2016-05-06 at 16.53.32

Indie

Indie is een muziek stijl, maar verder niet echt een duidelijke een manier van leven. Het gaat erom dat je je eigen stijl leeft en als je een indie girl bent, maakt je het echt geen steek uit waar anderen shoppen of wat in is. Je doet gewoon je eigen ding. Het maakt je ook niets uit waar anderen naar luisteren, je luistert gewoon de muziek die je leuk vindt. Of die nou in is of niet. Ergens op een klein stukje internet heb ik er een soort van gedichtje over gevonden:

It’s not about how you look
It’s about how you think
It’s not about where you’re listening to
or what you hear

It’s about what you do

Indie accounts posten gewoon dingen die ze leuk vinden 😉 .

Screen Shot 2016-05-06 at 17.24.10

Kawaii

Kawaii is dit keer geen muziek stijl 😉 . Kawaii betekent letterlijk ‘cute‘ in het Japans. Het komt dan ook het meest voor in Japan. 可愛い. Kawaii kenmerkt zich aan manga’s en dingen (zoals food) of dieren met een cute gezichtje. De kleuren die gebruikt worden door Kawaii girls zijn meestal pastel. Je ziet dan bijna ook geen bruin, grijs, en zwart. Kawaii accounts posten dus vooral cute foto’s.

Screen Shot 2016-05-06 at 17.33.28

Hipster

Hipster is volgens mij gewoon een verzamel naan voor leuke en hippe foto’s ;-). Een beetje  zoals indie dus. Hipsters posten vooral hippe foto’s.

Dit was het dan al weer! Doeiii!! Kunnen we 10 likes halen? Ja, we kunnen het!! ᶘ ᵒᴥᵒᶅ                  再见!!!

ps:  de plaatjes die in de kopafbeelding van dit artikel staan zijn allemaal opgezocht met het woord ‘tumblr’ erachter 😂

Advertisements

9 thoughts on “Tumblr guide for beginners

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s